Anyagleadási tudnivalók

Anyagleadási tudnivalók

Ahhoz, hogy az Ön részére minőségileg tökéletes nyomdai termék készülhessen elengedhetetlen, hogy nyomdai kivitelezésre előkészített anyagot kapjunk Öntől. Leírásunkkal segítünk Önnek állományát küldés előtt ellenőrizni.

File-formátum: 
CMYK kompozit (nem színrebontott) PDF

Képek:
CMYK, min. 300 DPI felbontás.

Betűtípusok:
A file-ban lévő minden betűtípus legyen beágyazott, vagy legörbítve.

Szöveg:
A tartalmi és grammatikai hibákért, jóváhagyás után reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Színek:
Kizárólag a ténylegesen nyomásra kerülő színek szerepeljenek az anyagban. Amennyiben Ön az anyagleadásakor nem jelzi, hogy a kiadványban egyénileg beállított színek szerepelnek (spot, Pantone), akkor anyagfeldolgozásnál a nyomda automatikusan CMYK-vá konvertálja. A színes kiadványban lévő fekete szöveg, vektoros objektumok és grafikák 1 szín feketeként szerepeljenek, valamint ha valamilyen kitöltésre vannak helyezve, akkor az overprint legyen beállítva.

Effektlakk, UV-lakk, vagy stancforma használata esetén, szíveskedjenek ezeket a rétegeket CMYK-n kívüli 5. (spot, Pantone) színként beállítani.

Oldalak: 
Az oldalakat legalább 3, de inkább 5 mm-re beállított passzerjelekkel, vágójelekkel, és indokolt esetben bígelés-, hajtás-, perforálás-jelekkel kérjük ellátni.

Több oldalas füzetek, prospektusok, könyvek belívét és a borítóját külön file-ban kérjük leadni. A borító oldalait (B4-B1 borító külső oldal, B2-B3 belső oldal) együtt oldalpárban, a belíveket oldalanként, nem oldalpárban, egy file-ban kérjük. Ha a kiadványban üres oldal van, annak az állományban is a megfelelő helyen kell szerepelnie. Irkafűzött anyag esetén a teljes oldalszámnak néggyel oszthatónak kell lennie.
Ragasztókötött és keménytáblás könyvborító tervezése előtt, termékmenedzserünktől kérjen pontos gerincméretet!

Méretek:
A leadott állomány méretének egyeznie kell a megrendelésben meghatározott mérettel. Kifutó grafika, elem, stb. esetén +5-5 mm-es túltöltést kérünk. Kivétel a keménytáblás könyvborító, ahol +20-20 mm-es túltöltést kérünk.

Adathordozók:
Minden közismertebb file-formátumot tudunk fogadni és kezelni. Az állományok eljuttathatók hozzánk e-mailen (maximum 10 MB), FTP-n (elérhetőségről kérjük, érdeklődjön telefonon), CD-n, DVD-n, BD-n, pendrive-on, kizárólag PC platformra.

Csatolmányok:
Az ellenőrzés miatt segítségül szolgálhat, ha hajtásmintát, látványtervet, forgatókönyvet, színmintát kapunk, hogy a különböző megjelenési hibák elkerülhetőek legyenek.

Bármilyen problémája felmerül az anyagleadással kapcsolatban, kérjük keresse termékmenedzsereinket!

 

Az anyagleadáshoz szükséges FTP elérésért és útmutatóért kattintson ide!

Forduljon hozzánk bizalommal:

Jól nyomjuk!

Elérhetőségeink

Cím: 8200 Veszprém, Pápai út 37/A
Telefon: +36 88 425 260
Email: info[kukac]ookpress[pont]hu

Ügyfélfogadás

Munkanapokon: 8.30-16:00 óráig
Hétvégén: Zárva

Keressen minket, vágjunk bele együtt!

Szerencsések vagyunk, mert abból élünk, amit szeretünk. Innovatívak és vállalkozó kedvűek vagyunk. Széles spektrumon mozgunk, az Ön megkeresését is a szívügyünknek tekintjük!